Sportbetting och dess popularitet

Senast uppdaterad 6 oktober, 2023

Som vi tidigare har nämnt, förekommer betting till stor del i sportvärlden och det finns ständigt aktuella händelser att spela på.

Betting på sport

De vanligaste sporterna att satsa på är fotboll och ishockey, men idag kan man spela på nästan alla idrotter.

Faktorer som påverkar oddsen

När oddsen sätts för spel på olika sporthändelser tas många faktorer i beaktande. Det kan vara fördelaktigt för dig som spelare att vara medveten om dessa för att välja det mest fördelaktiga spelet.

Exempel på sådana faktorer kan vara hur lagen som möts har presterat mot varandra tidigare, deras resultat i senaste matcher, eventuella skador på spelare eller väderförhållanden.

Olika typer av spel

Det mest populära sättet att spela på är vilket lag som kommer att vinna en specifik match.

Med dessa spel finns tre alternativ: hemmalaget, bortalaget eller oavgjort (alternativt att matchen går till förlängning). Oddsen för de olika utfallen varierar. Många väljer att satsa på flera matcher under samma dag, vilket kan leda till stora vinster om man gissar rätt. För att hålla koll på dagens matcher kan du besöka Malkoll.se.

För den som önskar annorlunda spel kan man exempelvis satsa på vilken spelare som gör första målet, det totala antalet mål i matchen eller ställningen efter första halvlek. Dessa speltyper erbjuder fler utfall och därmed olika odds.

Inget krav på expertkunskap

Man kan tänka att djupgående kunskap om sporten är nödvändig för betting, men det stämmer inte alltid. Visst, kunskap kan hjälpa i att förutsäga en matchs utfall, men vissa odds kräver endast en ren gissning.

Inför stora turneringar, som världsmästerskap, erbjuder spelbolagen ofta unika spel. Vid fotbolls-VM kunde man exempelvis satsa pengar på att en åskådare skulle springa in på planen under finalen eller att en specifik spelare skulle utföra sin signaturmålgest vid mål.