Kända bettingspel

När du ska spela betting så finns det en mängd olika sätt som du kan göra detta på. Du kan spela på ett enstaka odds, eller så spelar du på ett spel som innehåller flera matcher på en och samma gång. Dessa bettingspel ger dig ofta mer för pengarna och låter dig sprida dina vinstchanser. Här presenterar vi några olika typer av bettingspel som du kan välja på.

Stryktipset
Varje lördag lockas över en miljon svenskar till veckans största fotbollsfest vilket är tiden då Stryktipset spelas. I spelet gäller det att gissa vilket fotbollslag som kommer att vinna i 13 utvalda matcher som spelas under en och samma dag. Spelet har funnits sedan 1934 och är ett av Svenska Spels mest framgångsrika. För att vinna krävs det att du får rätt i minst 10 rätt och blir du ensam med 13 rätt är du garanterad 10 miljoner kronor.

Matcherna är oftast i olika europeiska ligor såsom Premier League och La Liga, men ibland kan det även förekomma andra matcher. Alternativen som finns att spela på i varje match är hemmavinst (1), oavgjort (x), eller bortaseger (2) och du markerar tydligt vilket utfall du tror på på din rad som du sedan lämnar in hos närmaste spelombud eller på nätet. När du lägger din rad så finns det flera färdiga rader som du kan ta hjälp av för att utforma den rad du tror blir den vinnande. Till exempel kan du se på hur Svenska Spels egna analytiker tippar, samt vad svenska folket över lag tror. Känner du ändå att du inte kan sätta ihop hela raden själv kan du använda dig av tjänsten Xperten, som skapar en färdig rad åt dig utifrån den information som finns att gå på.

Måltipset
Ett annat välkänt spel som levereras av Svenska Spel är Måltipset som du kan spela på varje vecka. Här gäller det istället för att plocka ut rätt vinnare att pricka in rätt antal mål som görs under en match. Varje vecka finns det 30 utvalda matcher som du ska gissa antalet mål i, men när resultatet sammansätts så är det de målrikaste matcherna som räknas. Lyckas du få rätt på minst 5 av dessa matcher så har du vunnit. Ju fler rätt du har, desto högre summa vinner du och är du ensam med åtta rätt vinner du minst en miljon kronor. Måltipset har även ett jackpottsystem, vilket innebär att om ingen får åtta rätt så går vinsten vidare till nästa vecka.