Annat att satsa på

Att satsa pengar på att saker ska ske är både underhållande och ett sätt att tjäna lite extra pengar på. Det finns idag mängder av olika saker, förutom sport och casinospel, där du kan gå plus genom att gissa på vad du tror kommer att hända. Här är några av de olika.

Vädret
Att diskutera vädret är någonting som väldigt många gör och som vi alla har möjligheten att ha samma vetskap om, genom att till exempel titta på vädersändningarna på tv eller följa vädret i olika applikationer. Dessutom kan man ju även titta ut genom fönstret för att se hur vädret ser ut och även utifrån årstiderna göra en uppskattning om vilket väder det troligen kommer att bli. Detta gör att vädret är en mycket utmärkt sak att satsa pengar på. Vanliga saker att gissa på är när den första snön kommer, om vi kommer få en vit jul eller om med kommer regna på midsommar.

Melodifestivalen
Den stora musiktävlingen engagerar miljontals tittare varje lördag i februari och oavsett om man är en hängiven fanatiker eller försöker att undvika det hela, så har de flesta en åsikt kring låtarna som är med. Flera stora svenska spelbolag har idag odds för de olika artisterna, redan innan vi har fått höra deras låtar. Då utgår man ofta från artistens popularitet, och många av de nyare namnen kan få riktigt höga odds. När låtarna sedan har spelats så kan oddsen förändras utifrån deras placeringar i deltävlingarna, så det gäller att göra en avvägning för när du väljer att spela.

Politik och kungligheter
Även inför politiska val finns det möjligheten att vinna pengar, genom att satsa en slant på det parti som du tror kommer att vinna. Förutom valet till den svenska regeringen kan det även finnas spelbolag som till exempel låter dig spela på det amerikanska presidentvalet. Olika saker inom det svenska kungahuset går också att spela på, såsom vad deras nästkommande barn kommer att heta, när någon i familjen kommer att gifta sig eller när kungen kommer att avgå för att lämna över tronen.

Tv-program och nöje
Förutom Melodifestivalen så finns det en mängd andra program där man kan satsa pengar på vem man tror kommer att vinna. Exempel på sådana är Let’s Dance och Idol. I sådana här program kan man aldrig i förväg veta vem som kommer att vinna, men precis som i det ovan nämnda musikprogrammet så har alla en åsikt kring vem de själva anser vara bäst. För att få en bild av hur andra ser på det hela kan man fråga sina vänner, se vad folk skriver i sociala medier eller andra liknande saker som kan underlätta för dig att spela på rätt alternativ.